Presentation av Tanzania

Tanzanias huvudstad heter Dodoma, även fast många institutioner fortfarande är i Dar es-Salaam. Tanzania har 44 928 923 invånare enligt statistik från 2012. Arean på landet Tanzania är 945 203 kvadratkilometer. Tanzania är en republik och deras president heter David Kikwete. De officiella språken i Tanzania är Engelska, Swahili och kinguja. Det finns även delar där man pratar arabiska.

Klimatet i Tanzania är subtropiskt, de har två regnperioder, en som pågår mellan mars och maj och den andra mellan november och januari.  Stora delar av landet är naturreservat och de har även ett rikt växt och naturliv.  Naturreservat nästan tar upp 40 % av landet och just därför sliter fortfarande Tanzanias regering med olovlig jakt. Andra miljöproblem som finns i landet är bland annat utbredning av öken, jorderosion och ödeläggelse av korallrev längs kusten.

 Religionen är väldigt uppdelad i landet. Ungefär en tredjedel består av kristna, en tredjedel muslimer och resterande tredjedel har en traditionell religion. Zanzibar som är en ö utanför Tanzania består av 99 % muslimer.

asd                                   dasd

Categories: Tanzania | Etiketter: | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: